Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΑΣ: Κλείνει το Γενικό Λύκειο Στουτγκάρδης, λογω χρεών. ΤΟ ΑΝΙΚΑΝΟ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΦΗΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΕΙΟ
Το Γενικό Λύκειο Στουτγκάρδης, το μονάδικό Λύκειο της ομογένειας στην Βάδεν Βουτεμβέργη, κλείνει λόγω χρεών όπως μας ενημερώνει φιλος και αναγνώστης της σελίδας μας.

Την ίδια στιγμή που το κράτος κόπτεται για το δικαίωμα των παιδιών, των λαθρομεταναστών στην παιδεία,  την ίδια στιγμή που το κράτος ξοδεύει εκατομμύρια για την ανέγερση τεμένους και για την δημιουργία τμήματος Ισλαμικών Σπουδών (!!!) ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ της Γερμανίας βλέπουν το σχολειό τους να βάζει λουκέτο λόγω χρεών καίτοι το Γερμανικό κράτος επιδοτεί το ελληνικό σχολείο με 200€ για κάθε παιδι.

Τα σχολεία στην ομογένεια δεν ειναι απλά σχολεια, αλλα αποτελούν συνδετικό κρίκο για όλες τις οικογένειες των Ελλήνων, που μέσω αυτού γνωρίζονται, και αλληλεπιδρουν σε κοινωνικό επίπεδο, αυτό τα καθιστά κέντρα βαρύνουσας σημασίας για την ομογένεια.

Προφανώς τα δικαιώματα των λαθρομεταναστών έχουν μεγαλύτερη σημασία για το ψευτορωμαϊικο κράτος, από αυτά των Ελληνων.

Σας παραθέτουμε την συγκινητική επιστολή μιας μαθήτριας, οπως μας εστάλη απο τον αναγνώστη μας:"Μια εικόνα χίλιες λέξεις! Εξαιτίας τους ξεριζώνονται άπειρες οικογένειες απο τις φωλιές τους και ανοίγουν φτερά σε μια άλλη χώρα για ενα καλύτερο αυριο! Σημερα τα παιδιά του ελληνικού γενικού λυκείου Στουτγαρδης μαζι με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και τους εκπροσώπους  της ΕΛΜΕ "άφησαν" το μάθημα τους και παρευρέθηκαν σε μια κανονισμένη συμβολική  κατάληψη του προξενείου χωρις να σταματήσουν την λειτουργία του! Ο πρόξενος ηταν πρόθυμος με πολυ αισιοδοξία και τους υποδέχτηκε για το μεγάλο και κυρίως πρόβλημα που επικρατεί στα γενικά ελληνικά λύκεια της Γερμανίας για το εαν θα συνεχιστεί η λειτουργία τους.Φυσικα το θέμα ειναι κυρίως οικονομικό! Τα παιδιά προέβησαν  σημερα σε μια συμβολικη καταληψη για να θέσουν  τα προβληματα του λυκειου τους.
Κύριε συντονιστή,κύριε υπουργέ,κύριε Φίλη και οποίος ειναι  υπεύθυνος για αυτο,πρεπει να καταλάβετε πως για εμας δεν ειναι απλα ενα κτίριο που το κλειδώνεις και το ξεκλειδωνεις όποτε θελεις! Ειναι το κτίριο "του μέλλοντος μας"! Ειναι το κτίριο απο το οποίο θα πάρουμε αυτο το "χαρτί" που θα μας συνοδέψει στο μέλλον της ζωής μας! Και ήρθες εσυ να μας το κλείσεις με το ετσι θελω;;;;;; Ε! ΟΧΙ! Αυτα που ήξερες να τα ξεχάσεις!!!! Δεν παίζεις με πιόνια απο ενα επιτραπέζιο παιχνίδι που παίζεις με τα παιδιά σου τα απογεύματα.Παιζεις με ψυχές αθωων ανθρώπων που θέλουν να χτίσουν το μέλλον τους στα ελληνικά πανεπιστήμια της Ελλάδας παίρνοντας ενα ελληνικό απολυτήριο απο μια ξένη χώρα που εξαιτίας σου ξενιτεύτηκαν σε αυτήν !!!! Με αυτόν τον τροπο ομως με το να κλείσεις τα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού το μονο που θα καταφέρεις ειναι να μείνουν εδω τα προσφυγόπουλα της χώρας σου και να γίνουν ανειδικευτοι εργάτες της Γερμανίας! Αυτο θελεις;

ΚΑΝΤΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ!

ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!!!!"

Πόπη Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: